Verkkokauppaan

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Kulissien takaa: Tuotekuvat pikkubudjetilla

Oletteko koskaan miettineet, miten tuotekuvia otetaan? Miten kuviin saadaan tasaisen valkoinen tausta ja neutraali valaistus, ja miten ne saataisiin ihan perusbloggaajan resursseilla - ilman satojen eurojen studiovaloja ja taustakankaita?

Aion nyt kertoa yhden tavan, jota itse juuri testimielessä kokeilin :). Aivan ilmainen keino tämäkään ei ole, sillä perusvarustuksena on oltava hyvä kamera ja edes jonkinlainen kuvankäsittelyohjelma. Kuvankäsittelyltä tosin vaaditaan sitä vähemmän, mitä paremmin suorittaa lavastuksen ja määrittää valaistuksen/valotuksen.

Tälle kuvalle tarvinnut tehdä paljoa. Poistin polvesta healing brushilla pikku skraadun, mutta muuten pääsin vähällä.

Mutta jos nyt oletetaan, että omistat perus järkkärin ja osaat käyttää Lightroomia ja/tai Photoshopia, niin saat hyviä kuvia aikaan aika helposti. (Kokemus on tosin suotavaa tässäkin, sillä jossain määrin täytyy tietää mitä tekee.)

Tarvitaan:
- Ulkona oleva kuvauspaikka. Joku sellainen, mihin ei paista suoraan aurinko, mutta valoa heijastuu ympäriltä riittävästi. Jyrkkiä varjoja ei saa kuvaan jäädä, mutta hennot luonnolliset varjot ovat ihan suotavia.
- Seinä, johon voi kiinnittää taustan ja tasainen alusta sen edessä.
- Taustakangas tai -paperi. Itse tykkään paperista, koska sitä ei tarvitse silittää ja se asettuu paikalleen helpommin. Paperiksi käy esim. hyvinvarustetuista ompelutarvikeliikkeistä saatava metrin levyinen rullapaperi.
- Tyyni ilma, niin ettei tausta lentele ympäriinsä.

Mitä leveämpi paperi, sen vähemmän retusoitavaa isoihin kuviin tulee. Pienille kohteille riittää pieni paperi. Paperi ripustetaan niin, että se ylettyy seinältä pehmeästi kaartuen lattiatasoon saakka, niin että se peittää koko kuvapinta-alan ja kohde mahtuu sen päälle.

Ja siinäpä ne perusseikat ovatkin.

Itse otin nämä kuvat ulkona, piharakennuksen rappusilla. Kiinnitin kaksi paperia nastoilla oveen ja seinään ja yritin pitää väliin jäävän sauman pienenä. Nostin lapset paperille seisomaan, ohjeistin ja räpsin kuvia.

Kamerasta katsottuna näytti siltä, että sain aikaan pelkkää sutta :D, sillä sauma irvisteli todella rumasti ja tuulen mukana paperille lenteli roskia. Pyöräytys Lightroomissa, annos healing brushia ja muita säätöjä korjasi kuitenkin vikoja ihan kivasti. Ei ehkä aivan täydellisiä tuotekuvia, mutta ihan käyttökelpoisia kuitenkin.

Pro meininkiä!

Kuvan ulkopuolelle jäi kasa autonpesutarvikkeita :D

Tällä keinolla saa helposti ihan mukavan näköisiä, rauhallisia tuotekuvia esimerkiksi blogiin tai vaikka nettikirppiksille - kokeilkaa ihmeessä!

Tähän kuvaan jäi taustalle pieniä epätasaisuuksia, mutta koska käyttökohde oli tekstiä sisältävä cropattu banneri, en tuhlannut aikaani niiden poistamiseen. Lopullisesta kohteesta jälkiä ei huomaa. (Paitsi tuon pikku pisteen vasemmalla... heh.)
Kurkkaa täältä, miltä valmis bannerikuva näyttää! Kuvan sukat ovat -15% tarjouksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Poutapukimo-verkkokaupan blogi. Suloisia lastenvaatteita, satunnaista ompelua.