Verkkokauppaan

tiistai 19. tammikuuta 2016

Repaleromantiikkaa, eli ompeluhuoneen uudet verhotOlen aika ahkera tilailemaan Facebookin vanhojen tavaroiden ryhmistä kankaita. Kirppariryhmistä tilaamisessa on kuitenkin aina oma riskinsä, sillä myyjän ja ostajan käsitys kankaan kunnosta ei ihan aina kohtaa.

Muutamaan otteeseen paketista on paljastunut "hieman ohentuneita" kankaita, joiden kohdalla "hieman" tarkoittaa käytännössä sitä, että niistä näkyy läpi. Ompelutöihin nämä tämmöiset tapaukset eivät oikein sovellu mitenkään päin, vaikka myyjä niin saattaa toiveikkaana ajatellakin. Jos repäisylujuus on pyöreä nolla, on kyse lumpusta eikä mistään ompelukelvosta kankaasta.

No satuinpa päivänä eräänä komeroa siivotessani törmäämään näihin hieman ohentuneisiin, ja osuipa joukkoon muutama hieman haalistunutkin. Sisu ei antanut myöten heittää kangasta roskiin kun siitä oli tyhmänä maksanutkin, joten tartuin saksiin ja ajatukseen huolittelemattomasta, huolettomasta viirinauhasta.

Tämmöinen siitä sitten tuli. Viirinauha, juu, mutta jotenkin se päätyi ikkunaverhoksi, vaikkei pitänyt.Koska teemana oli rähjäisyys ja huolettomuus, en uhrannut aikaa mittanauhalle ja nuppineuloille. Leikkasin kappaleet summittaisesti ja ompelin ketjuun vinonauhan avulla. Viirien reunat hapsottavat reteästi ja yksi niistä livahti vahingossa nurja puoli eteenpäin, mutta tuolla hieman haalistuneessa pestyjen utuvärien kirjossa sitä ei edes huomaa. Innostuin sovitusvaiheessa viirinauhaverhosta niin, että löin sen valmistuttuaan kummempia miettimättä suoraan ikkunaan. 

Joten kaiken muun lisäksi se on nyt myös hieman ryppyinen.

Tykkään, että tuo sopii ompeluhuoneen ikkunaan ja yleiseen tunnelmaan oikein kivasti. Sattumalta tuohon ikkunaan ei voi tällä  hetkellä tavallisia verhoja edes laittaa, sillä verhokiskojen koukut ovat kiinni pelkässä seinälevyssä ja odottelevat pidempiä ruuveja, joilla ne saa hirteen asti kiinni. Joten, no,  tämähän on ihan tehty tänne.Valo siivilöityy tosi kivasti tuolta riepujen välistä ja tekee koko huoneen jotenkin kotoisammaksi. Päivien pitenemisen huomaa jo aika selvästi ja ulkona on lumenkin ansiosta mukavan valoisaa. 

Kevään tulossa parasta on kuitenkin se, että kaupoissa myydään jo laskiaispullia!

Mukavaa tiistaita kaikille!
7 kommenttia:

 1. Tuo tekemäsi Hieman-verho on upea!
  Kangasviiriä olen moneen otteeseen suunnitellut esikoisen kesäsynttäreille, ehkä ensi kesäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Nämä viirinauhat ovat kyllä tosi kivoja, ajattelin tehdä lastenhuoneeseenkin vastaavaa seinäkoristetta.

   Poista
 2. Onpa sinulla suloinen blogi <3 Kiva, kun liityit blogini lukijaksi; löysin sinun blogisi! Ihania juttuja olet tehnyt, näin ensisilmäyksellä kun selailin blogisi pääsivua läpi. Kunhan ehdin, luen juttuja vielä tarkemmin läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Ja kiitos samoin - tykästyin kovasti myös sinun blogiisi ja mainioon sisustustyyliisi :)

   Poista
 3. Voi vitsit, kuinka ihana blogi täältä löytyi ja kaikki muukin :). Olipa onni, että löysin tänne. Juuri tällaista tunnelmaa kaipasinkin tähän harmaaseen päivään. Nyt onkin paljon mukavampi otta se pölyhuiska käteen ja alkaa tomuttelemaan pölyjä pois, oikein heräsin näiden sinun iloisten ja tunelmallisten kuvien ja kivojen kirjoitusten myötä - kävin nimittäin kaikki läpi :D. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hauska kuulla :)! Kyllä pitäisi ottaa huiska käteen itsekin, mutta jotenkin kiinnostaisi tänään tuo ompeluhuoneen puoli enemmän... eikä niinkään siivouksen merkeissä :D. Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista

Tietoja minusta

Oma kuva
Poutapukimo-verkkokaupan blogi. Suloisia lastenvaatteita, satunnaista ompelua.