Verkkokauppaan

tiistai 15. joulukuuta 2015

Poutapukimon tuotteiden kokoluokituksestaPoutapukimo myy pääsääntöisesti kahta vaatelinjaa: omaa Pouta-mallistoa ja muita merkkejä. Kaikki myymämme tuotteet pyritään pitämään "eksklusiivisina" ja sellaisina, ettei niitä löydy muualta.

Tämä aiheuttaa luonnollisesti sen, että kaikki  mitä kaupassamme myydään, on suurelle yleisölle melko tuntematonta. Vaatteiden suhteenhan tämä on hyvä asia, sillä ei ole juuri tylsempää kuin kauppa, joka myy samaa kuin naapuri. Vaatteiden kokoluokituksen kannalta ollaan kuitenkin tuntemattomalla alueella.

Miten nämä vaatteet oikein istuvat? Miksi joillakin vaatteilla on ihmeelliset kokomerkinnät? 

Antakaas kun kerron.

Pouta-malliston vaatteet ovat lajinsa pioneereja. Niillä ei ole vertailukohtaa aiemmissa mallistoissa, koska aiempia mallistoja ei ole. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden mitoituksessa saattaa olla heittoja, joita tarkistellaan sitä mukaa kun vaatteita myydään ja palautetta saadaan. (Se palaute, se on kuulkaa tärkeää!)

On esimerkiksi huomattu, että mallistomme vaatteet ovat pienenpuoleisia. Asia lisättiin vaatteiden tuotetietoihin heti, kun se huomattiin. On myös käytössä huomattu, että jotkut asiakkaat saattavat haluta ostaa Viipula-tunikasta (jota rakastamme palavasti, btw) kokoa isomman vaatteen siksi, koska pitkäselkäisillä lapsilla saattaa vyötärömittaisen vaatteen alta vilkkua napa, jos ei alla ole toista paitaa.

Onni onnettomuudessa on se, että Viipula on malliltaan sellainen, että siitä voi ihan hyvin ottaa isomman koon. Hihatkin ovat vajaamittaiset, joten ne eivät ole isommassa koossa liian pitkät.

Toisin sanoen, kehitämme mallejamme aivan jatkuvasti, ja avuksi siihen tarvitsemme tietystikin sitä palautetta :).


Entäs ne muut tuotemerkit? Tällä hetkellä meillä on puodin puolella myynnissä kulttimainetta söpöydellään niittäneitä korealaisvaatteita. Niitä ei pidä alkuperämaastaan huolimatta sekoittaa mihinkään huonolaatuiseen alibabakrääsään, sillä vaatteiden laatu yllätti meidätkin, kun niitä testimielessä myyntiin tilattiin. Keräämme näistäkin vaatteista jatkuvasti käyttökokemuksia ja laajennamme valikoimaa. Etsinnässä on vastaavantyyppisiä vaatemerkkejä EU:n sisältä.

Tuotteet ovat kalliinpuoleisia, koska ne ovat kotimaassaan luksusmerkkejä, ja äärettömän söpöillä vaatteilla on oma hurjan iso kannattajakuntansa maailmalla. Suomeen näitä vaatteita on aika vaikea saada, mutta nyt niitä saa - meiltä <3. Toivomme, että tykästytte näihin yhtä kovasti kuin me!

Korealaisten vaatteiden kokoluokitukset ovat erilaisia kuin meillä täällä pohjolassa. Lapset ovat lähtökohtaisesti pienempiä, eikä ikävuosittain merkittyihin kokoihin voi luottaa siksikään, koska korealaiset laskevat ikänsä eri tavalla kuin me. (Aika hassua!) Tämän lisäksi esiintyy vielä merkkikohtaista vaihtelua.

Olemme pyrkineet ilmoittamaan joka vaatteen kohdalla sen lähimmän vastaavaan suomikoon. Vaatteen koko on ilmoitettu laittamalla alkuperäinen, vaatteeseen merkitty ikävuosikoko sulkeisiin ja arvioitu suomikoko siihen perään, esim. näin:

Koko: (9) 110/116

Tähän mennessä on tullut huomattua, että esim. housuissa koot ovat pienempiä kuin paidoissa, ja sen vuoksi ylä-/alaosien alkuperäiskokoja ei oikein voi verrata keskenään.

Kannattaa aina - ihan aina - jos epäilyttää, ottaa yhteyttä asiakaspalvelun sähköpostiin. Otamme teille tosi mielellämme esimerkiksi mittoja vaatteista ja heittelemme vaikka kärrynpyöriä jos pyydätte ;D. 

Tämmöisiä mietteitä tänään. Ihanaa talvipäivän jatkoa teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Poutapukimo-verkkokaupan blogi. Suloisia lastenvaatteita, satunnaista ompelua.