Verkkokauppaan

lauantai 12. joulukuuta 2015

Teepä ite - paperitähti

Saimme keväällä yläkerran remontin osittain valmiiksi, ja rempparepeiltä jäi yli kelpo määrä ihania Pihlgren&Ritolan tapetteja. Rapsuttelin pitkän tovin aivosolujani jatkojalostusideoita kehitellessäni, mutta vasta näin joulun alla tapettiaskartelut alkoivat vihdoin maittaa.

Kiitos Pinterestin, ei niitä aivoparkojakaan tarvinnut niin kauheasti rääkätä.

Tämä paperitähtimalli on aika kiva, mutta rehellisyyden nimissä vähän möhlö. Kuvista ei huomaa asian oikeaa tilaa, mutta tuo tähti on syvyyssuunnassa aika iso, ja se näyttää mielestäni edustavimmalta ainoastaan edestäpäin katsottuna. Pikkutähdissä tuo mökkelömäisyys ei onneksi niin korostu ja ne ovat ihan tosi söpöjä.

Hyvät kuvalliset ohjeet tähteen löytää täältä, klik.


Tuo P&G:n paperitapetti näyttää tosi kivalle joulukoristeena (turkoosi ja punainen ovat ihan huippu yhdistelmä!), mutta se on laadultaan aika pehmeää eikä kestä kovin tarmokasta taittelua. Värikin tuppaa irtoamaan taitteen kohdalta.

Itse kokosin tähdet kuumaliimalla ja niiteillä, mutta epäilemättä ne pysyvät kasassa hienovaraisemmillakin tavoilla. (Yleensäkin nämä meikäläisen askartelumetodit tuppaavat olemaan vähän järeitä, tyyliin "varaa valmiiksi naulapyssy ja peltisakset..." Ompelukoneeseen tottuneelle paperi ja liima on vähän häilyvä ja jotenkin tehoton käsitepari.)

Valmiiden tähdenpuolikkaiden yhdistäminen on vähän hankalaa, sillä liimaa pitää olla reilusti ja on vaara, että sakarat menevät väärään kohtaan ja johonkin jää rakoja. Kuumaliima jässähtää nopeasti, joten fibluja ei paljoa korjailla.

Isompi tähti on koko tapetin levyinen eli n. 50 cm kanttinsa, pienempi "pöytämalli" 1/4-koossa.


Hjöördis-tähti sai paikan lattialta, jossa huomio ei ehkä niin kovasti kiinnity sen irvisteleviin reunoihin ;D.

Ja hei, tänään ollaan jo puolivälissä jouluun! Sen kunniaksi ajattelin väsätä lasten kanssa piparitalon. Rentouttava iltapäivä luvassa siis, not. Yritän hämätä ne olkkariin kokoamisen ajaksi. Tehoaiskohan Frozen-leffa ja sohvalle vievä ranskanpastillipolku? Hieman näiden joulukiireiden keskellä ahistaa myös ompeluhuoneessa vallitseva kaaos, joka talttuisi parhaiten uusilla säilytyskalusteilla... ihan vaan vinkiksi joulupukille!

***

I found some  really easy instructions for this cute paper star. You can find the link here. My stars are made out of leftover wallpaper, the design is a really cool and somewhat retro pattern called Butterfly by Finnish wallpaperbrand Pihlgren&Ritola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram

Tietoja minusta

Oma valokuva
Poutapukimo-verkkokaupan blogi. Suloisia lastenvaatteita, satunnaista ompelua.

Lukijat